Laatste nieuws

Bezuinigingen Rijk raken ook land- en tuinbouw

buizinigingenrijkrakenlandentuinbouw

Onderdelen van het ministerie van Economische Zaken die diensten verlenen aan boeren en tuinders, moeten inkrimpen. Dat blijkt uit de plannen van het kabinet voor bezuinigingen op het ambtelijk apparaat.

AgentschapNL en de Dienst Regelingen worden gefuseerd, staat in een nota van minister voor Wonen en Rijksdienst Blok. De Dienst Landelijk Gebied moet in 2015 met zo'n derde zijn ingekrompen.

De plannen voor de bezuinigingen zijn nu voorgelegd aan de Tweede Kamer. Het parlement moet er nog mee instemmen.

Markt

'Best druk met handel in potten'

De grootgroenhandel in potten liep deze zomer beter dan vorig jaar, aldus verkoper Bart Meijs van Maasplant. Het Zundertse handelsbedrijf had het er in week 33 nog best druk mee.

’Twee kanten van wegblijven mooie zomer’

Foto's en video's

Alle deelnemers competitie Beste Idee bekend

Van de 17 vernieuwende ideeën die zich hadden aangemeld voor de competitie voor de titel het Beste Idee van Plantarium zijn er uiteindelijk 14 gepresenteerd op de beurs. Vrijdag 26 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. De ideeën die donderdag een presentatie hebben gehouden zijn:

Authentiek en met bluf

Toon Ebben werd bij de opening van Plantarium aan de tand gevoeld door Helma van der Louw over hoe je je als boomkweker in de markt kunt positioneren. In deze film enkele van zijn uitspraken.

Weblogs 

Flits

Rob, bedankt voor alles. Echt, uit de grond van mijn hart. Wat jij voor ons hebt gedaan, briljant. In de beginjaren samen met Nico, en dat...

Zin om te tuinieren krijg ik er niet van

Stelling

Kwekers onderschatten het belang van een goed plantenetiket

E-Magazine

BKW 17 2016
Klik op de afbeelding om onze e-magazines te bekijken (inloggen noodzakelijk).

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief van De Boomkwekerij gratis ontvangen? Tweemaal per week wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. 

Vraag hier de nieuwsbrief aan

Opgelet

Vanaf nu zijn alle nieuwsberichten, weblogs, foto's en video's van De Boomkwekerij voor iedereen vrij beschikbaar om te lezen. Voor het e-magazine heeft u wel een account nodig en vragen wij u een abonnement te nemen

 

Social media

 Vind De Boomkwekerij op Facebook.
2000px Twitter logo initial.svg Volg De Boomkwekerij ook op Twitter

De Boomkwekerij - Boeken

Kijk voor meer boeken op onze boekenpagina